dimecres, 13 de febrer del 2008

El crític recomana


Article escrit per Teresa Llàcer i Viel

Una adolescent (Ellen Page) està al jardí de la que sembla sa casa, observant una butaca vermella i bevent sense parar una garrafa de Sunny Delight. Aquest és l´inici de Juno, la nova pel·lícula de Jason Reitman que narra la història d´esta jove intel·ligent i descreguda. La seua aventura comença quan s´adona de les conseqüències d'una nit de passió amb el seu amic Bleeker (Michael Cera) al sofà de sa casa. Està embarassada i el pare s'ho agafa amb molta filosofia, així que Juno decideix tindre el nen i donar-lo en adopció amb el consentiment del seu pare i la seua madrastra. D´esta forma s´inicia la recerca del matrimoni adoptiu ideal per al seu fill, els quals són Mark (Jason Bateman) i Vanessa (Jennifer Garner). Ella desitja un fill per damunt de tot i ell sembla tindre més interessos (d'oci) amb Juno que no pas paternals.

La pel·lícula, candidata a 4 Óscars, narra amb humor el transcurs de l´embaràs de la protagonista i la relació que s'estableixt amb els que seran els pares adoptius de la criatura. Si bé té el perfil d´una possible pel·lícula ensucrada no peca d´ordinaria gràcies al perfil dels personatges que fixa el guió i que acompanyen la protagonista amb la forma peculiar en la que s'esdevenen els seus pensaments.

De la cinta destaca la bona interpretació de l´actriu principal (candidata a l'Óscar), la qual dota de molta naturalitat a Juno i la de l´ansiosa dona per ser mare, Jennifer Garner. I, per supost, l´excel·lent guió amb els seus diàlegs punxants i carregats de sarcasme.

D'una forma senzilla i visual aquest llargmetratge ens ofereix una realitat fictícia sobre la naturalitat en què es poc tractar un embaràs en l'adolescència.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'he vist i és molt bona, però de veritat que m'extranyaria que arribara a guanyar l'òscar a la millor pelicula... Encara que no puc opinar molt perquè les altres candidates no les he vist totes