dilluns, 18 de febrer del 2008

Jaume I conquesta Hollywood


La indústria del setè art nord-americana baralla la possibilitat de gravar un llargmetratge sobre el pare de la nació catalana al més pur estil Braveheart.

Segons diversos mitjans informatius, la biografia del rei Jaume I pot acabar en fotogrames en els pròxims mesos. Amb un pressupost de 15 milions d'euros es tractaria la història, la llegenda i els fets viscuts pel monarca nascut a Montpeller. Segons l'empresa cinematogràfica Cinesa, després dels primers contactes amb els estudis més destacats de Los Angeles, sembla ser que el rei Conqueridor seguirà el camí marcat per altres superproduccions com Alejandro Magno, Gladiator o Braveheart i que el guionista Gary Selvaggio serà l'encarregat d'adaptar la Crònica de Jaume I al cinema. La mateixa empresa ha esmentat que el projecte es troba en fase embrionària i que encara és prompte per parlar del repartiment o del director que s'encarregarà de dirigir el film. Tanmateix, ja s'ha fet un primer esborrany del guió. Cal recordar que no és la primera vegada que Hollywood s'interessa pels fets històrics europeus, sense anar-hi més lluny, va ser a Peníscola on es gravaren diverses seqüències de la pel·lícula El Cid, protagonitzada per Charlton Heston i Sofia Loren l'any 1961.En les pròximes setmanes els mantindrem informats.

1 comentari:

Adrián ha dit...

encara que el text es del 2008 posare la meva opinio.
No se com ho farà hollywood però tots sabem que el rigor històric no es el fort del cinema americà, ells fan les pel.licules sense assesors històrics, o per lo menys sen se fer-los molt de cas.
I altra cosa es si es doblaria al catalá, perque ja veguereu el que va fer canal nou amb el "tirante el blanco", si la tv valenciana no es procupa de la llengua pues imagineuse les distribuidores cinematográfiques, molt menys.