dilluns, 19 de maig del 2008

Xarxa Teatre inaugura el Festival Mawazine de Rabat


La companyia escènica castellonenca Xarxa Teatre inaugurà el passat 16 de maig el Festival Mawazine de Rabat amb Nit Màgica un espectacle amb el qual pretén submergir el públic en una gran festa del foc, de la música i de la pólvora.


Segons explica el director de Xarxa Teatre, Leandre Escamilla "l'espectacle evoca les santantonaes valencianes, en les quals s'escenifica la persecució dels dimonis a Sant Antoni, i d'una manera gradual va atrapant la gent fins a conduir-la a la gran catarsi de foc amb la qual finalitza". Durant la posada en escena, instruments de percussió i dolçaines animaren, durant prop d’una hora, els assistents marroquís que per primera vegada gaudiren d'aquest "correfoc" que mai abans s'havia dut al Marroc ni al continent africà malgrat haver estat representat des del 1986 en més de 30 països.
Destaquem a més que la crítica europea ha qualificat Nit Màgica de "vent mediterrani de força 10"per la seua força, el seu ritme, el seu colorit i la seua vitalitat. Esperem que Xarxa Teatre torne ben aviat a Sueca com ja ha fet en anteriors edicions del Festival Internacional de Mim.