divendres, 25 de juliol del 2008

Premi per a la Unió Musical de Sueca


La Unió Musical de Sueca (València), dirigida per Oscar Biendicho, es va alçar amb el primer premi de l'I Certamen de Bandes de Música “Vila de Dosbarrios”, que es va celebrar aquest cap de setmana en aquesta localitat. Al seu torn, la Unió Músical d'Ibi (Alacant), dirigida per Jaume Francesc Ripoll, va aconseguir el segon premi.

El primer premi, va constar d'una dotació econòmica de quatre mil euros així com un clarinet Selmer valorat en dos mil euros, donat per Mundimúsica-Garijo i Mafer. El segon premi, per la seva banda, va consistir en una trompeta Bach valorada en mil euros, donada per les anteriors empreses, i una dotació econòmica de dos mil euros.
El certamen va ser un gran èxit pel que fa a participació ja que la gran majoria dels habitants de Dosbarrios, municipi amb gran arrelament musical, així com de pobles propers i fins i tot veïns de les localitats participants, encapçalats pels seus respectius alcaldes, no van voler perdre's l'esdeveniment. En total s'estimen que van assistir més de 1500 espectadors en un municipi la població del qual és de 2100 habitants.
Aquest certamen sorgeix com a conseqüència de la celebració del 200 aniversari de la creació de la seva banda de música, la Unió “Musical Santa Cecilia de Dosbarrios”, la més antiga de l'estat.
El certamen va contar amb un jurat de gran prestigi en el panorama musical. El mateix va estar format per directors de les millors bandes de música de la península: Enrique García Asensio, director de la Banda Municipal de Madrid; Rafael Sanz, director de la Banda municipal de Bilbao; i Juan Foriscot, sotsdirector de la Banda Municipal de Madrid.

El mestre Rafael Talens, present en el certamen, va rebre un emotiu homenatge durant la celebració del mateix. Una de les seves més famoses obres, Tercio de Quites, va ser interpretada per totes les bandes participants com obra obligada en el certamen.

El certamen es va tancar amb la intervenció fora de concurs de la Unió Musical Santa Cecilia de Dosbarrios, acompanyada de la Coral Polifónica de Alcorcón Madrid, Coslada i Rivas Vaciamadrid que amb més de 165 professionals de la música en l'escenari van interpretar Carmina Burana de Carl Orff i Finale de la Novena Simfonia de Beethoven.

Finalitzat l'acte es va celebrar una festa de germanor entre els músics, visitants i veïns del poble en la plaça de la Constitució que va acabar en la matinada del diumenge.
L'acurada Organització del Certamen, el gran respecte del públic cap als professionals que van actuar en el mateix i la qualitat del Jurat, van anar una bona part de l'èxit del certamen.

Des d'aquest bloc donem l'enhorabona a la Unió Musical de Sueca.