dissabte, 5 de març de 2011

Enric Valor i L´Últim Toc

Enguany celebrem els 100 anys del naixement de l´escriptor de Castalla i que ens deixà un 13 de Gener de l´any 2000.
Enric Valor fou un dels principals promotors de la normalització del valencià al nostre país.
Narrador i gramàtic, va fer un dels més importants treballs de recol·lecció i recuperació de la lexicografia valenciana.
La seua obra més coneguda són les Rondalles valencianes (1950-1958), on recopila i dóna caràcter literari a 36 rondalles populars valencianes.
Després de la mort de Franco, Enric Valor pugué difondre lliurement les seues idees i obra literària i començà a rebre homenatges, distincions d'agraïment i premis literaris i lingüístics que han estat molt nombrosos i importantíssims, fins i tot es promogué com a candidat al Premi Nobel de Literatura poc abans de la seua mort. Hui en dia el seu nom bateja carrers, places, escoles i associacions per tot arreu del País Valencià
Ara que està calentet açò de la llengua amb el tancament de les emissions de TV3 voldríem compartir amb tots vosaltres aquest video que hem trobat a la xarxa i que a nosaltres ens ha semblat preciós i també dir- vos que el pròxim treball de L´Últim Toc podria tindre relació amb el mestre de Castalla.1 comentari:

Theresia Kalogeropoulos ha dit...

Què ganes de veure el nou projecte!!;D!!