dimecres, 3 d’octubre del 2007

De la nit a la mañana


L’Últim Toc Teatre Solidari fa gaudir un gran nombre de valencians

Abans de l’estiu, la companyia suecana L’Últim Toc Teatre Solidari, va representar 1707-2007 De la nit a la mañana al C.M. Bernat i Baldoví,una versió satírica de la Batalla d’Almansa que, com es sabut, aquest any celebra el seu 300 aniversari.

Després de la intervenció de l’escriptor Josep Franco, amb un curiós repàs a la història, aquest grup de suecans va fer gaudir el públic assistent amb la seua particular versió sobre l’esdeviment que va suposar la pèrdua dels furs dels valencians.

Així, es va poder veure com al ritme del Romanç del Cec d’Al Tall, els actors i actrius, interpretaven la història amb diversos gags i acudits.

Carles d’Àustria, Felip de Borbó, El Duc de Berwick i Baptista Basset són els protagonistes d’aquesta trama, on els dos aspirants a heretar la corona del Regne d’Espanya, decideixen d´una manera curiosa, qui s’emporta el gat a l’aigua. L’obra no va deixar de fer alusions a diferents personalitats de l’àmbit valencià, com Francesc Camps, Rita Barberà o el mateix Juan Sanz España, així com a la decisió del govern valencià de tallar les emissions de TV3 al País Valencià.

Aquesta obra, s´estrenà el passat 28 de febrer amb motiu del lliurament de premis de narrativa infantil que organitza any rere any, la Falla Xúquer,i també fou representada el mateix “25 d´abril de 2007”, en la Universitat Politècnica de Gandia,amb molt d´èxit,i el 26 de maig en el Casal Jaume I de Sueca.

El dia 2 de setembre es va representar a Benifairó de les Valls, a la comarca del Camp de Morvedre, i el públic de la localitat va respondre amb un càlid aplaudiment i una bona dosi de rialles l’actuació del grup.

Per últim destacar que L’Últim Toc Teatre Solidari, és una companyia que porta més de 10 anys, realitzant obres de tot tipus amb finalitats solidàries. S’ha encarregat de representar durant les festes de Nadal de 2005 i 2006 la part teatral de l’obra castellonenca El Betlem de la Pigà al C.M. Bernat i Baldoví, a més d’haver actuat amb éxit, amb l’espectacle Com a xiquets en la Mostra Internacional de Mim de Sueca l’any 2006.

Amb 1707-2007 de la nit a la mañana L´Últim Toc, ja ha tingut l´ocasió, de representar aquesta obra en diversos escenaris. A més a més també, ha sigut presentada al S.A.R.C. per tal de donar-la a coneixer a tot el País Valencià., ja que s´han rebut moltes felicitacions per part de tots els que han vist l´espectacle.

Esperem que continue l’èxit d’aquest grup nascut a Sueca i des d´ací donem moltes felicitacions a tots els components de la companyia teatral.


Claudi Ferrer i Ramos.
Dramaturg i actor

2 comentaris:

jordi ha dit...

ieee, jo he anat a vorelaaa, esta obra va molaaar mooolt, jajaja. La recomane a tot kiski, de veritat q se fareu de riure!

Teresa ha dit...

Jo també vaig tindre la sort de poder assistir a esta magnífica creació teatral amb tan cèlebres actors i tècnics!!!