dimarts, 9 d’octubre del 2007

Muixerangues, dolçaines, tabals i... xanquers!









































L'Últim Toc Teatre ha participat aquest matí en l'homenatge a Fuster, que ha tingut lloc sobre les 12 del migdia davant el monument de l'escriptor suecà.

Equipats amb unes bones xanques, Laia Castelló i Carles Gandia (l'Últim Toc Teatre) han col·laborat, junt amb la Muixeranga de Sueca, Tabalaina i la Xala, en el Correllengua d'aquest 9 d'octubre. Com s'acostuma a fer en els darrers anys, la flama del Canigó ha sortit vers les 11 del matí del Casal Jaume I de la localitat. És així com, amb una pancarta a favor de les emissions de TV3 al País Valencià, s'ha iniciat la cercavila que ha anat des del carrer Sequial fins al monument a Fuster, tot passant pel carrer València, el carrer Mare de Déu i, com no, el claustre de la casa de l'assagista, situada al carrer sant Josep.
Al bell mig del claustre, Josep Franco i Salvador Vila han llegit dos manifests a favor de la cultura i de la llengua, i posteriorment, l'actuació de la Muixeranga de Sueca ha fet vibrar el públic assistent. Una vegada el passacarrer ha conclós, els membres ACPV i del Casal Jaume I, Mireia Castelló i Carles Santxo, han presentat l'acte d'ofrena, i el guionista suecà d'Autoindefinits, ha criticat durament l'ajuntament de Sueca per la polèmica suscitada durant el Concurs Internacional de Paelles del passat mes de septembre.
Quan s'ha iniciat l'ofrena floral, Laia i Carles, escortats per Sarah Tomàs, Teresa Llàcer i Claudi Ferrer, han dipositat davant el bust, una màscara i una rosa. D'aquesta forma diferent però cordial, l'Últim Toc ha lloat la figura de l'autor de Nosaltres els valencians. Per acabar, el director de l'I.B. Joan Fuster, Vicent Baggeto, ha acomiadat l'acte llegint uns versos del poeta Miquel Martí i Pol.
Cal fer ressó, que seguidament la festa ha continuat amb l'abaixada del Penó de la Conquesta i de l'actuació del grup de danses Almogàvers.


2 comentaris:

jordi ha dit...

quina eficiència en penjar les coses!!!

emili alcalde!! emili alcalde!!!

claudi ha dit...

l´homenatge ha estat una passada i L´Últim Toc "Genial" amb les xanques,la rosa i la màsquera.
Moltes felicitats