dimecres, 6 de febrer del 2008

Curiositats històriques


Col·laboració de Teresa Llàcer i Viel


Curiositats de monarques

Es diu que Atila va morir de mort natural, l'any 453, després de passar una de les seues moltes nits de boda, amb Hidegunda, filla d'un rei burgundi, mentre esperava la princesa romana Honoria, germana de l'emperador Valentinià III, amb qui també s'anava a casar.

Carles VII va deixar de menjar per por a ser enverinat i va morir d'inanició.

Es té per cert que el 1889 el xa de Pèrsia va ser un hoste molest. En el viatge que va realitzar a Londres, va intentar comprar la marquesa de londonderry. En eixa mateixa visita, quan estava en un saló ple de gent al costat del Príncep de Gal·les, li va dir que si les dones presents eren les seues esposes, era millor que les fera decapitar i després comprar altres més boniques.

Maria de Montpeller va elegir el nom per al seu fill pel procediment d'encendre dotzes grans ciris i assignar-li a cada un el nom dels dotze apòstols. El que s'apagara l'últim seria el nom elegit. És el darrer en apagar-se fou l'assignat a sant Jaume.

Quan va morir Isabel I de Rússia, el 1762, es trobaren al seu armari 15.000 vestits. Acostumava a canviar-se de roba dos i tres vegades per nit.

En la cort dels Àustries és prohibia que un home tocara la reina. Així, si la reina queia o sofria un accident, havien d'esperar que arribara el rei a alçar-la.

Per què és diu que la noblesa és de SANG BLAVA? En no realitzar tasques al camp, els nobles no tenien la pell morena i a través de la seua blanquíssima pell els venes pareixien portar sang blava.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tereseta que currat!! Hehe!! M'agradat molt la veritat!

ei que ja he estrenat blog, encara està en proces de construcció, però poc a poc com les gallines!!

http://laiacastello.wordpress.com

Anònim ha dit...

Gràcies jejeje :P!!!

Teresa

Anònim ha dit...

La veritat és que són notícies molt curioses.
Les meues felicitacions Teresa.En aquest treball et posaré un 7´8