dimecres, 16 d’abril del 2008

Mor "Chema" el forner de Barri Sèsam


Juan Ramón Sánchez conegut per interpretar el popular forner "Chema" de Barri Sesam durant els anys 80, va morir el passat 11 d'abril als 51 anys d'edat a causa d'un càncer de pulmó.

Juan Sánchez interpretà durant quatre anys un dels personatges que marcaren la infantesa de tota una generació, tot convertint-se en un dels rostres més populars d'aquella televisió amb dos únics canals. Sánchez participà en aquesta etapa del programa entre els anys 1983 i 1987, en la franja vespertina de TVE 1. Aquella edició de Barri Sèsam agafà el relleu de La Cometa Blanca, i després va ser substituïda per Los Mundos de Yupi.
Sánchez estava casat amb l'actriu, Chelo Vivares, que encarnava l'eriçó ''Espinete'', el personatge més popular d'aquella barriada.
A més d'aquest paper, Juan Ramón era un reconegut actor de teatre i, al costat de la seua dona, també formà un grup musical als anys 70, Red de San Luis. Sánchez era baixista en aquella formació, que guanyà el Festival de Sopot a Polònia.
En cinema, participà en pel·lícules com Matador (1985) de Pedro Almodóvar i en Donde está el corazón (1990), un film nord-americà dirigit por John Boorman i protagonitzat per Uma Thurman. També col·laborà en episodis a sèries com Farmacia de guardia i Los ladrones van a la oficina.
La seua primera aparició fou en una pel·lícula de Carlos Saura protagonitzada per Geraldine Chaplin, Los ojos vendados. Els darrers anys de la seua vida, va estar al capdavant de la Sala Tribueñe, una petita sala de teatre de Madrid que va adquirir el 2003 amb la seua companyia. L'última vegada que estigué sobre l'escenari va ser l'any 2006 en la representació de El retablo de la avaricia, la lujuria y la muerte, de Valle-Inclán.
Font de la notícia www.cadenaser.es