divendres, 30 de maig del 2008

La maledicció de Shakespeare


La làpida on estan sepultats les restes del dramaturg William Shakespeare a Anglaterra serà reparada malgrat dur un epitafi que adverteix que caurà una maledicció sobre aquell que s'atrevesca a moure-la.

La tomba de l'escriptor britànic es repararà com a part d'uns arranjaments en l'església de la Santíssima Trinitat, en la localitat de Stratforf upon Avon on va néixer l'escriptor. La làpida, que els arquitectes asseguren que no mouran, duu un gravat que resa:


"Bon amic, per Jesús, no intentes cavar la pols aquí tancada.

Beneït siga l'home que respecte aquestes pedres

i maleït aquell que remoga els meus ossos".


L'escriptor anglès, batejat a l'abril del 1564 i enterrat 52 anys després en aquesta església, va ser pel que sembla qui va deixar escrites aquestes línies abans de morir. L'advertiment de l'anomenat Bard d'Avon ha ajudat a mantenir la seva làpida intacta durant gairebé quatre segles. Ian Stainburn, portaveu dels arquitectes encarregats d'aquests treballs de reparació del temple, ha assenyalat que les restes de l'escriptor no seran tocades. Al seu torn ha explicat que la làpida cal que siga arreglada ja que va resultar erosionada pel pas del temps. Ens trobarem davant una altra llegenda com la de Tutankamon?
Font de la notícia: Cadena Ser