dimarts, 6 de maig del 2008

Adéu a l'últim símbol franquista de Sueca


L'ajuntament de Sueca retira, gairebé 60 anys després de la seua col·locació, una àguila franquista de pedra esculpida a una de les creus de Sueca.

Malgrat que portem més de 30 anys de democràcia, mai s'havien retirat tots els símbols franquistes de Sueca. La passada legislatura el regidor d'ERPV Vicent Amanç, es va encarregar de llevar "l'aguilot" que imperava a la Casa de Correus de Sueca. En aquesta ocasió ha estat el govern de Compromís (Bloc-Iniciativa) per mediació del regidor de serveis Josep Franco, qui s'ha encarregat de llevar l'últim vestigi de la dictadura Franquista que habitava a la nostra localitat. Cal fer ressó que a Sueca queda encara per resoldre el canvi de nom de la Falla 18 de Julio, que a pesar de no compartir cap ideologia d'extrema dreta, no vol variar el seu nom per tal de no perdre drets econòmics i altres guardons, per antiguetat de fundació, que atorga la Junta Local Fallera. Tanmateix, s'ha especulat que per tal de respectar la Llei de la Memòria Històrica, en els pròxims mesos la falla passarà a denominar-se "La 18".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, soy el autor de esa página. Me alegro que os haya gustado la sección de Martes y 13 y que la hayais enlazado en esta web.

Un saludo