dilluns, 28 de juliol del 2008

La Commedia dell'Arte arriba a la Ribera


Aquest cap de setmana els integrants de l'Últim Toc Teatre Carles Gandia i Emili Chaqués han tingut l'ocasió de fer un monogràfic de 20 hores sobre els secrets de la Commedia dell'Arte.

El curs organitzat per l'associació teatral La Tarumba d'Alzira, ha estat impartit per l'actriu, directora teatral i pedagoga Ana Vázquez de Castro, professora de la RESAD (Real Escuela Superior de Arte Dramático), institució universitària que només acull anualment 14 alumnes que són seleccionats mitjançant unes proves bastant dures. Cal fer ressò que Vázquez de Castro està especialitzada en mim i pantomima i realitza cursos cada any en diferents indrets del planeta (Alemanya, EE.UU., Finlàndia, etc.). A més a més, va estudiar a la prestigiosa escola de Lecoq a París i posseeix el seu propi centre d'ensenyança d'arts escèniques.
Després de conèixer personatges de la Commedia com l'Arlequino, el Capitano, la Colombina o els Zannis, els alumnes que hi participaren van constatar que la Commedia dell'Arte és el bressol de gairebé totes les tendències teatrals que coneixem en l'actualitat tot passant pel Music Hall i el teatre de bodevil del segle XX.
Al llarg dels tres dies del curs l'alumnat va poder-se posar al darrere de les màscares d'aquestos personatges (màscares que poden oscil·lar entre els 500 i els 6000 euros de cost) i encarnar les seues excentricitats i exageracions dins d'un ambient molt amé i distés.