dilluns, 20 d’octubre del 2008

El curt "Rascayu el Garrepa", de Mingu i Tristam, guanya el festival Mira'm de Sueca




El curt titulat Rascayu el Garrepa ha estat el guanyador del primer premi de la secció oficial del Mira’m, el tercer festival de curtmetratges en valencià de Sueca.


El jurat del certamen va atorgar la major puntuació a aquesta producció dirigida per Mingu i Tristam, directors que han contat amb un repartiment format, entre uns altres, per Josep Maria Pradell, Josep Llach i Pere Trabal.

El guardó es va lliurar el passat divendres en el claustre de la Biblioteca Suecana pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, Josep Navarro, i ha estat dotat amb 1.300 euros.

El segon premi va ser para Franky es transforma, un curtmetratge d'animació -de poc més de 3 minuts de durada- dirigit pel xiquet Carles Gómez. Aquest curt també ha guanyat el premi concedit per votació popular dels assistents al festival.

En la secció escolar, el Col·legi Públic Cristóbal Colón de Benetússer ha obtingut el primer premi –dotat amb 400 euros- amb la producció La reina de la nit, que també va ser la millor valorada en les votacions populars. El segon premi va anar a parar a l'Institut d'Educació Secundària Blasco Ibáñez de Cullera per La síndrome del caragol, un treball en el qual va participar l'alumnat de quart d'ESO.

Mira'm és un festival impulsat des de 2006 per Sueca Televisió amb el propòsit de fomentar la producció audiovisual en valencià.