divendres, 24 d’octubre del 2008

La notícia de la setmana


El conseller Fountain of the Blackberry

El titular d'Educació assegura que "òbviament" no pensa retirar l'ordre de Ciutadania en anglès


El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, va insistir ahir que, "òbviament", no es va a retirar l'ordre de la Conselleria d'Educació que establix l'impartició en anglès de l'assignatura Educació per a la Ciutadania (EpC) i va destacar la "legitimitat" del Govern valencià per a "exercir la seva acció de govern i executar el seu projecte polític".


Font de Mora va realitzar aquestes declaracions a preguntes dels mitjans durant una visita realitzada a Castelló per a col·locar les primeres pedres de cinc col·legis, un institut i una escola infantil. En les seves respostes el conseller va traduir fins a en dues ocasions el seu cognom a l'anglès i es autodenominà "Fountain of the Blackberry".


Amb aquesta mateixa inscripció apareix una pancarta en la manifestació de la Plataforma per l'Ensenyament Públic del dilluns, a Alacant, que va publicar ahir LEVANTE-EMV en la seva pàgina 5.


Interrogat per les protestes de la comunitat educativa davant l’impartició en llengua anglesa de EpC, Font de Mora va recalcar que "jo sóc una persona que duu els treballs de la Conselleria d'Educació i el conseller que més temps ha durat en aquesta cartera".


"He batut un cert rècord i estic certament acostumat a aquest tipus de qüestions i que les crítiques no responguin als fets i es produeixin interpretacions equivocades", va asseverar.


Així mateix, el conseller va subratllar la "obligació de respectar a qui fa ús dels seus drets ciutadans i ho respectem, però tenim l'obligació d'atendre els desitjos de la majoria perquè si no, no haguéssim tingut els resultats electorals que hem tingut". Per tant, "estem legitimats per a exercir la nostra acció de govern i executar el nostre projecte polític".


Per això, va garantir que, "òbviament, no es retirarà l'ordre de EpC en anglès" i va apuntar que aquesta norma "ha de ser acatada com tota ordre portada a terme per un govern democràtic".


En aquest punt, va afirmar que "hem vingut a millorar l'educació" i va recordar que ell mateix posseïx "legitimitat especial perquè vaig ser cap de llista per la circumscripció de Castelló". "Jo, Fountain of the Blackberry -va ironitzar- estic especialment facultat i em sent legitimat" va ironitzar.


En altre moment, el titular d'Educació va comentar que, almenys, haurà aconseguit que els estudiants valencians coneguen en anglès un tipus de melmelada, la de mora.


Diari Levante