dimecres, 5 de novembre del 2008

Dijous s'estrena el documental sobre Joan Fuster

Aquest dijous, 6 de novembre, la Universitat de València estrena el documental biogràfic Ser Joan Fuster, una producció del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València amb la col·laboració especial de la Càtedra Joan Fuster.

Es tracta del primer gran documental d’aproximació a la figura del principal intel·lectual valencià del segle XX. Francesc Pérez i Moragón ha estat el responsable dels continguts generals del film, realitzat per Llorenç Soler, qui ja va dirigir un altre documental emblemàtic de la Universitat: Del roig al blau. El passe inaugural està previst per a le 19 hores de dijous a la Facultat de Filologia, Tradució i Comunicació (Blasco Ibáñez, 32, València). El material amb el qual s’ha comptat per a la producció del documental ha estat l’arxiu literari i fotogràfic de l’escriptor i d’altres moltes fons documentals, així com entrevistes amb més de trenta persones que van conéixer l’escriptor valencià. La pel·lícula té una durada de setanta minuts, filmats en Alta Definició. El resultat és el fruit de més de tres anys de feina, que s’han transformat en un retrat intel·lectual i humà de l’assagista.

Ser Joan Fuster compta amb la producció executiva de Miquel Francés, sobre un guió de Nel·lo Pellisser, Albert Monton i Francesc Pérez i Moragón, el qual ha estat el responsable dels continguts generals del film.

La pel·lícula para atenció especial a l’estreta relació de Fuster amb la Universitat de València, on es va llicenciar en Dret en la dècada dels anys quaranta, i on va doctorar-se i va fer classe.

Durant el mateix acte de dijous es presentarà un llibre que recull les entrevistes amb tots ells, editat pel Servei de Publicacions de la Universitat de València, dins la col·lecció Càtedra Joan Fuster.

La pel·lícula es presentarà després a Barcelona (10 de novembre), a Sueca (18 del mateix mes) i posteriorment a altres ciutats.