dimecres, 12 de novembre del 2008

Xavi Martí i Carles Gandia innoven a l'Espai Jove


El passat dissabte 8 de novembre Carles Gandia i Xavi Martí oferiren als assistents un espectacle del tot innovador.

L'espectacle començà en eixir Xavi Martí a escena tot desabillat i amb cara d'haver-se alçat de dormir. De seguida, empés per una síndrome musical, no pogué evitar agafar la guitarra per rascar els acords de El rock de la paella i començar el dia amb bon ritme. És en aquest moment quan Carles Gandia, encara més desabillat que el primer i amb cara de pomes agres, responia el "bon dia" de Xavi amb un "amb la guitarreta de bon matí... la mare que t'ha parit!". A partir d'aquest fet s'iniciava un diàleg entre els dos on debateren si era possible fer una cançó de qualsevol tema. Xavi posicionat a favor d'aquesta tesi reptà Carles i li proposà el següent: "Si no sóc capaç de compondre una melodia amb una paraula o frase triada a l'atzar, et netejaré el pis durant 4 mesos". Aleshores, Carles tot convençut de la impossibilitat de l'acció acceptà victoriòs l'aposta del seu amic. És ací on començà el show. A l'entrada del recinte els espectadors podien escriure una "frase del dia" i posar-la dins d'un pot de color negre. És així com des de dins d'aquest recipient sortiren diferents frases que posaven en marxa la maquinària creativa de Xavi per fer una cançó instantània. Eixiren frases curtes com "xe que bo", discursos breus que deien: "Hola amics, m'alegre molt que l'ajuntament aposte pel talent dels joves suecans..." i frases poètiques com aquesta: "Hauríem de viure dues vides, una per assajar i altra per actuar". Cap ni una es resistí al talent de Xavi Martí i el públic, convoiat per la representació, aplaudí la seua capacitat de creació i improvisació.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo m'ho vaig passar de categoria!

TM ha dit...

Ei,m'ha encantat l'article sobre el concert!
La veritat és que vaig estar molt agust.És genial poder contar amb gent com vosaltres.
M'he apropat de nou al teatre i la creativitat.
Moltíssimes gràcies per tot a l'últim toc, sobre tot a Carles, Joanjo, Emili i Teresa.
1 abraçada

Lupe ha dit...

Hola està molt guai l'article i la foto feta per una gran fotògrafa(jeje).

Bé des d'ací la meua enhorabona a Xavi per que vas ser molt atrevit i et va eixir molt bé. Jo no m'atreviria a fer aixó d'inventar cançons en l'acte.

Carles també estagué molt graciós.
Va ser molt entretingut i a mi em va saber a poc.

A l'altra: MARTÍ CANTA-MOS UNA CANÇÓ!!!!....
Pero també de les teues de sempre que a mí em va faltar més recital.

Ala enhorabona.

Anònim ha dit...

Enhorabona Xavi!!!
Serà l´enèsima vegada que t´ho dic però va ser un concert fantàstic!!! I també enhorabona a Carles perquè li va donar eixe toc personal seu, especialment amb la frase: "La mare que t´ha parit, jo t´he fet algo?!" jajajajja!!! Foreu una parella fantàstica!!!

Anònim ha dit...

Xe xiquets,de categoria.
Va estar genial i molt original.

Anònim ha dit...

Ei Martí! Eres un superartista. M'ho vaig passar d'allò més be al concert. Feieu un una parella perfecta allà dalt. Em vaig riure moltissim. Vaig trobar a faltar més cançons de les teues, tant de les de ara, que em semblen bestials, molt més madures i compromeses (supose que ho duu l'edat, la maduressa, l'experiència de vida...)com les de tota la vida. Ens va faltar cridar algun Martí, canta-mos una cançò!!! Malauradament, la persona que segur que ho havera cridat ja no està al nostre abast, però... Va ser perfecte, tots disfrutarem molt. Vaig trobar certa semblança a les primeres actuacions al Carme després de la misa quan cantaves les cançons noves i paraves, les buscaves, li canviaves el ritme... hi ha coses que mai canvien, jeje. Si, dissabte estiguerem entre amics. Espere que ens deleites prompte amb un altre concert. Fins aviat.