dimecres, 21 de gener del 2009

L'Auditori Nacional encarrega una obra al compositor suecà Voro Garcia


Dins la programació presentada ahir pel seu director artístic José Manuel López López, Destaquen nou encàrrecs realitzats a compositors espanyols de diferents comunitats autònomes: Fernando Villanueva, Ignacio Estrada, Montserrat Torrás, Ramón Humet, Voro García, César Aliaj, Francisco José Quintero, Fernando García Márquez i Aureliano Catanéo. Aquest últim, malgrat ser italià té fixada la residència a Madrid. D'aquesta manera, López López continua amb la política proposada des de Cultura de promoure la música contemporània. A més a més, posaran en marxa el Concurs Internacional de Composició Auditori Nacional de Música, dotat amb 53.000 euros.
Al marge de les estrenes esmentades, és destacable la recuperació de l'òpera Juan José de Sorozábal, que interpretarà, en versió de concert, el grup basc Musikene, que després durà l'obra al Kursaal de Sant Sebastià; un monogràfic dedicat a Morton Feldman, amb imatges de Juan Rayos, a càrrec del Grup Instrumental de València i el Cor de la Generalitat; un cicle protagonitzat per joves orquestres; un altre de gregorià, i un de nova creació, «Andalusia flamenca», en col·laboració amb l'Agència Andalusa per al Desenvolupament del Flamenc, que contarà, entre uns altres, amb El Lebrijano, Dorantes, Marina Heredia i Pepe Habichuela i La Macanita.

Voro García estrenà, el dilluns dia 12, a l'Auditori del Museu Nacional Centre Reina Sofia (MNCARS), l'obra Sombra del recuerdo. La composició fou interpretada per primera vegada pel grup Ensemble Residencias, col·lectiu de renom ha començat a estendre les seues activitats per diversos punts de la península, destacant el seu ambiciós cicle a La Laboral de Gijón.


www.elcorco.com