diumenge, 14 de desembre del 2014

L'ÚLTIM TOC TEATRE GUANYA EL VILA DE MISLATA


La dona de negre” de la companyia suecana obté el premi al millor espectacle, millor actor, per a Emili Chaqués, i el Maties Ruiz, que reconeix la correcció en l'ús del valencià; Teatre de l'Abast de València va ser l'altra triomfadora de la nit amb un segon lloc i els premis a millor actor i actriu de repartiment.


La XXXII edició del concurs de teatre no professional més important de la Comunitat Valenciana va concloure divendres al Centre Cultural amb la cerimònia d'entrega de premis, que va estar precedida per la representació de Ficció, d'Albena Teatre i protagonitzada per Carles Alberola.


La gran triomfadora de la nit va ser “La dona de negre” de L'Últim Toc Teatre Solidari de Sueca que optava a sis premis de huit possibles. Els de la Ribera Baixa se'n portaren el màxim guardó del certamen en aconseguir el Primer Premi. El jurat, a més, els en va concedir altres dos, el de millor actor, per a Emili Chaqués, i el "Maties Ruiz" a la correcció en l'ús i dicció del valencià.
Set de les onze companyies que van participar a l'edició d'aquest any pujaren l'escenari per recollir algun guardó. L'Últim Toc ho va fer en tres ocasions, les mateixes que Teatre de l'Abast de València, que igual que l'any passat va quedar en segona posició. La seua representació de L'ànima bona de Sezuan va aconseguir una meritòria medalla de plata, a més dels dos premis de repartiment, que van ser per a Lucia Aibar i Ramon Ródenas.
La companyia Pànic Escènic, amb la comèdia “Amant a sou” aconseguí el Tercer Premi, mentre que l'accèssit va ser per a Perros Daneses que amb “Un entre tants” se'n portà, al seu torn, el premi a la millor direcció per a Javier Sahuquillo. La resta de guardonats van ser Maria Carmen Riera, del Grup de teatre El Molinet, premi a la millor actriu per Tots els dies són dijous”Maquinant Teatre, amb la representació de “La fragilitat d’Erosconsiderada pel jurat com la de millor estètica de conjunt. Per la seua part el Premi del Públic l'obtingué Burumballa Teatre per “Sexes”.