diumenge, 28 d’octubre del 2007

Homenatge a Lluís Llach als Premis Octubre


Lluís Llach va ser homenatjat ahir a la nit a la XXXVI edició dels Premis Octubre. Aquest any com es sabut el cantautor de Verges ha donat per finalitzat el seu "viatge pels escenaris" de tot el món i l'organització del certamen literari, encapçalada per Eliseu Climent, ha volgut reconèixer tant la trajectòria professional i cívica de l'artista com la que correspon a la seua persona. Una trajectòria de quaranta anys marcada -des de la sensibilitat, la coherència i la fermesa- pel compromís amb la cultura catalana i el país. Emocionat en rebre el premi, Llach ha explicat que, per a ell, el País Valencià és molt important i que el fet que la cultura no depenga de les institucions oficials fa que siga molt més viva i combativa.

Des de L'Últim Toc Teatre també volem retre homenatge a aquest cantautor que ha escrit la banda sonora de moltes generacions i que mitjançant els seus acords ha travessat fronteres i despertat sentiments.

Ací us deixem dos enllaços memorables de la trajectòria de Lluís LLach. El primer es tracta de la cançó Laura, dedicada a Laura Aymerich, amiga i guitarrista que ha acompanyat Llach durant 40 anys als escenaris. El moment més emotiu és quan la mateixa Laura no pot continuar tocant la cançó amarada per l'emoció. El segon enllaç correspon a la primera versió de Que tinguem sort, una cançó que ja ha esdevingut un himne.

Esperem i desitgem que les disfruteu!




1 comentari:

Teresa ha dit...

Mireu el primer enllaç és genial!!! La cançó és preciosa i el moment en el que ella deixa de tocar super emotiu!!!