divendres, 9 de novembre del 2007

Del no-res a la glòria


Diuen que la realitat sempre supera la ficció, i el cas que ara presentem n'és un clar exemple. Malgrat que semble sortir d'una pel·lícula familiar al més pur estil Disney, el cas no deixa d'emocionar a tot el qui el veu. Un col·laborador del bloc ens envia la història.


Paul Potts és un galés d'humil extracció que amb la seva dent partida i el seu vestit barat, va arribar a l'audició del Britain's Got Talent ("Gran Bretanya té talent", un concurs anglès que posseeix el mateix format que Factor X a l'Estat Espanyol) dient que anava a cantar ni més ni menys que "Opera". A l'inici, els rostres del jurat, eren de burla i sarcasme. Però tot just va entonar els primers versos de l'ària Nessun Dorma, els integrants del jurat van quedar bocabadats i el públic es va posar dempeus per a ovacionar al tímid venedor de telèfons mòbils. La component del Jurat Amanda Holden no va poder sinó emocionar-se, i comentar-li "tenim ací el cas d'un petit tros de carbó que es va a convertir en diamant". Tres milions d'usuaris de la seva primera audició en YouTube ho confirmen. Després de vuit setmanes de competició va ser declarat guanyador del concurs. Segurament, molt prompte, estarà venent discos en lloc de telèfons. "Tota la meva vida m'he sentit insignificant. Després d'aquesta primera audició, em vaig adonar que sóc algú", va dir Potts.

Alguns coneixedors de l'Opera comenten i assenyalen els defectes del nou artista, tot oblidant que la seva formació com a cantant es va veure truncada per un tumor, i després per un accident amb moto, circumstàncies que li van impedir pagar-se els cursos que havia començat a rebre a Itàlia. Havia gastat ja uns 30.000 dòlars en classes. Abans del seu accident va aconseguir ser seleccionat per a una classe especial amb el propi Pavarotti, a més va cantar en alguns concerts en el seu país natal. Però, estant fora del circuit operístic semiprofessional i amb els diners comptats, ja no tenia res a perdre, així que es va inscriure en el concurs.

Si voleu veure el vídeo d'aquest aneguet lleig convertit en cigne podeu entra ací.