divendres, 18 de gener del 2008

Saps què veure aquest cap de setmana?



La segona pel·lícula del jove director Joe Wright (la seua ópera prima fou Orgullo y Prejuicio, basada en la novel·la de Jane Austen) ha merescut el Globus d'Or a la millor pel·lícula i a la millor banda sonora original.

Teresa LLàcer. Sueca.

Expiación és una cinta, l´argument de la qual, comença un dia estival a l´Anglaterra del 1935 sota l´ombra de la II Guerra Mundial. L´escriptora Briony Tallis (Saoirse Ronan), la narradora d´aquesta història, té 13 anys i viu a una mansió victoriana enmig dels terrenys familiars junt amb la seua mare, la seua germana, Cecilia (Keira Knightley), i els servents. Eixe dia espera l´arribada del seu germà per passar amb ell el cap de setmana però una serie de malentesos, barrejats amb la imaginació d´esta nena, causaran la separació de Cecilia i del seu amant, Robbie (James McAvoy).
Si bé la trama és excel·lent gràcies al context històric (
basat en el llibre d´Ian McEwan Atonement) també la psicologia dels personatges (resaltant la de Briony) així com el tractament, són destacables.

Pel qua fa a la fotografia, cal fer ressò que és increïble. Així ho demostra la naturalitat del matí a l´inici del film, els plans sota l´aigua o els interiors de la mansió en fer-se fosc. S'ha de fer atenció a la seqüència de la platja amb els soldats britànics i als moviments de la càmera que acompanyen la mirada del protagonista contemplant aquell lloc d´aparença irreal i d'uns colors grisos que contrasten amb el rosa del cel. En relació a la banda sonora, el soroll de les tecles d'una màquina d´escriure configuren una sonoritat que deixarà indiferents ben pocs.

És una cinta molt recomanable tant per aquells que cerquen un cinema de qualitat com per a aquells que simplement entren a les sales sense premeditació de la pel·lícula que van a vore.