dimarts, 20 de maig del 2008

Maig del 68 amb Raimon


Quaranta anys després del seu recordat concert a la Facultat de Ciències Polítiques com a signe de protesta i de lluita per la llibertat, el cantautor valencià Raimon torna a la Universitat Complutense de Madrid el pròxim dijous 22 per a commemorar el "maig del 68".


La Universitat Complutense de Madrid, ha volgut retre homenatge als protagonistes del nostre maig del 68 amb un cicle d'activitats i que començà ahir amb la inauguració d'una exposició fotogràfica. El plat fort de la iniciativa serà el recital que Raimon oferirà el dia 22 a les 21.00 hores en l'Amfiteatre Ramón y Cajal de la Facultat de Medicina de la UCM. El coordinador del projecte és José Manuel García Vázquez, qui recorda en el programa explicatiu del cicle, que un dels fites de maig del 68 a l'estat espanyol va ser el recital de Raimon davant centenars d'estudiants, que es convertiria en emblema de la protesta contra la dictadura franquista i la lluita per un país més lliure i just. El 13 de maig del 1968 estudiants i obrers francesos van marxar pels carrers de París posant en escac el govern gal. Va ser una autèntica revolució d'idees que al crit de "siguem realistes, demanem l'impossible", que traspassà fronteres i es va traduir en múltiples activitats sindicals i reivindicatives que van alterar el dia a dia de la llavors denominada Universitat Central de Madrid. Us deixem amb l'enllaç d'una cançó emblemàtica de Raimon per tal que comproveu que els temps tampoc han canviat tant.


Font de l'article. Agència EFE.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És una passada veure la gent cantar amb el Raimon.
Quins anys !!!!
Visca la revol·lució

Anònim ha dit...

Des que vaig sentir per primera vegada una cançó seva, aprecio l'esplèndida obra de Raimón com poques coses he arrivat a apreciar mai. La força que dona a les seves cançóns, la vida i el sentiment que hi posa, la gran poesía que formen TOTES les seves lletres, el gran xorro que concerva des de ben jove exactament igual de potent... Sóc un noi de setze anyets i sempre m'ha quedat pendent anar a un concert seu, és quelcom que necessito fer siga com siga, però, al no tenir web personal, em costa seguir els concerts que fa... només desitjo que no se'm pasi l'hora de veure aquesta gran persona i cantant a l'escenàri amb tota la seva esplendor.