dimecres, 25 de març de 2009

L’ÚLTIM TOC TEATRE CLAUSURA L’EXPOSICIÓ DEDICADA A BERNAT I BALDOVÍ

Des del passat 7 de març l’Últim Toc Teatre ha realitzat diferents esquetxos de teatre invisible a la sala d’exposicions Els Porxets on s’hi presentava l’exposició Llibres per obra i gràcia de Bernat i Baldoví.

Tot comença amb una reunió amb Toni Carrasquer a l’Ateneo Sueco del Socorro, antiga casa de l’escriptor homenatjat, on el comissari de l’exposició proposà a l’agrupació suecana col·laborar en l’Any Bernat i Baldoví.

Durant els dies 7,8,14,15,19,20,21 i 22 aquest grup d’actors i actrius de la nostra ciutat ha ressuscitat el món de Bernat i Baldoví, tot encarnant l’escriptor, amb una caracterització extraordinària, Juliana Artal (la seua dona), Manuel Artal (el seu sogre), personatges de les seues obres com Vicenteta, Pasqualo, el Tio Collons i fins i tot la mateixa reina Maria Cristina, que segons conta la història, entrà al Congrés dels Diputats agafada del nostre paisà. Aquestos, juntament amb altres personatges creats per a l’ocasió s’han passejat per l’exposició davant la sorpresa del assistents.
Entre els esquetxos que s’han dut a terme destaca la “Demanada de bous” que celebrà l’escriptor durant la seua època d’alcalde i on prometé als suecans tot un mes de vaquetes al carrer. D’aquesta manera, els visitants de Els Porxets, animats per un pregoner, demanaren bous a don Chusep entre rialles, crits i aplaudiments. Tanmateix, els assistents a l’exposició comprovaren les dots interpretatives de Toni Carrasquer, quan aquest, juntament amb dos actors que feien de falsos hereus de l’escriptor, feren creure la gent que el manuscrit mostrat a l’exposició era reclamat entre insults, amenaces i respostes airades per ambdues parts.
Després d’animar la inauguració d’aquesta mostra bibliogràfica i d’organitzar la Nit Psicalíptica que tingué lloc el 14 de març a la mateixa sala d’exposicions, l’Últim Toc clausurà els Llibres per obra i gràcia de Bernat i Baldoví amb la gratitud d’haver conegut més i millor un personatge criticat i apreuat, que malgrat haver nascut fa dos-cents anys, mai deixa ningú indiferent.

2 comentaris:

Toni de l'Hostal ha dit...

Cagu'en SOS! La de coses xules que fa la gent sense que trâscendîxquen...
Xe, en to' cas, enhorabona per tots els combois que no ha pwgut vôre i per la caracterißació de B&B, qâsi tan bona com la meua!

Anònim ha dit...

http://www.rtvv.es/alacarta/princiv.asp?idioma=0&id_video=687

l'enllaç del reportatge de punt 2 a bernat i baldoví :-)