dimecres, 25 de març del 2009

L’ÚLTIM TOC TEATRE CLAUSURA L’EXPOSICIÓ DEDICADA A BERNAT I BALDOVÍ





Des del passat 7 de març l’Últim Toc Teatre ha realitzat diferents esquetxos de teatre invisible a la sala d’exposicions Els Porxets on s’hi presentava l’exposició Llibres per obra i gràcia de Bernat i Baldoví.

Tot comença amb una reunió amb Toni Carrasquer a l’Ateneo Sueco del Socorro, antiga casa de l’escriptor homenatjat, on el comissari de l’exposició proposà a l’agrupació suecana col·laborar en l’Any Bernat i Baldoví.

Durant els dies 7,8,14,15,19,20,21 i 22 aquest grup d’actors i actrius de la nostra ciutat ha ressuscitat el món de Bernat i Baldoví, tot encarnant l’escriptor, amb una caracterització extraordinària, Juliana Artal (la seua dona), Manuel Artal (el seu sogre), personatges de les seues obres com Vicenteta, Pasqualo, el Tio Collons i fins i tot la mateixa reina Maria Cristina, que segons conta la història, entrà al Congrés dels Diputats agafada del nostre paisà. Aquestos, juntament amb altres personatges creats per a l’ocasió s’han passejat per l’exposició davant la sorpresa del assistents.
Entre els esquetxos que s’han dut a terme destaca la “Demanada de bous” que celebrà l’escriptor durant la seua època d’alcalde i on prometé als suecans tot un mes de vaquetes al carrer. D’aquesta manera, els visitants de Els Porxets, animats per un pregoner, demanaren bous a don Chusep entre rialles, crits i aplaudiments. Tanmateix, els assistents a l’exposició comprovaren les dots interpretatives de Toni Carrasquer, quan aquest, juntament amb dos actors que feien de falsos hereus de l’escriptor, feren creure la gent que el manuscrit mostrat a l’exposició era reclamat entre insults, amenaces i respostes airades per ambdues parts.
Després d’animar la inauguració d’aquesta mostra bibliogràfica i d’organitzar la Nit Psicalíptica que tingué lloc el 14 de març a la mateixa sala d’exposicions, l’Últim Toc clausurà els Llibres per obra i gràcia de Bernat i Baldoví amb la gratitud d’haver conegut més i millor un personatge criticat i apreuat, que malgrat haver nascut fa dos-cents anys, mai deixa ningú indiferent.

2 comentaris:

TdlH ha dit...

Cagu'en SOS! La de coses xules que fa la gent sense que trâscendîxquen...
Xe, en to' cas, enhorabona per tots els combois que no ha pwgut vôre i per la caracterißació de B&B, qâsi tan bona com la meua!

Anònim ha dit...

http://www.rtvv.es/alacarta/princiv.asp?idioma=0&id_video=687

l'enllaç del reportatge de punt 2 a bernat i baldoví :-)