dilluns, 21 de setembre del 2009

Conclou el Mim i la tercera participació de l'Últim Toc a la Mostra


Anit el grup català Vol-ras s'encarregà de posar el punt i final a la mostra d'aquest any que per primera vegada en la seua història hagué de programar tres funcions extra per la gran demanda d'entrades. L'Últim Toc Teatre oferí el seu espectacle davant un públic acollidor i sorprés.

Per tercera vegada en 20 anys l'Últim Toc teatre participà en la programació OFF de la Mostra de Mim i ho va fer l'any que Sueca retia homenatge al seu fill il·lustre don Josep Bernat i Baldoví. Tot interpretant esquetxos sobre la seua vida així com fragments d'obres, el públic assistent va reviure l'entrada de la reina Maria Cristina al Congrés dels Diputats acompanyat de Bernat i Baldoví i la llegendària "demanà de bous" on, segons conten, oferí tot un més de vaquetes als suecans quan l'escriptor fou l'alcalde. A més a més, els curiosos que s'acostaren a la representació pogueren gaudir dels versos sainetístics de El virgo de Visanteta i de Pasqualo i Visantenta que els actors del nostre grup i diverses actrius espontànies interpretaren a les diferents actuacions que tingueren lloc dijous i divendres.
Cal afegir que una de les sopreses agradables d'aquesta edició ha estat l'obra de Maduixa Teatre Ras! on amb una posada en escena singular i original mitjançant una pantalla de ciclograma, els actors Joan Santacreu i Lara Sanchís sorprengueren majors i menuts tot transportant-los a un món dibuixat farcit de colors i efectes visuals.


Fotografia de Voro Sendra