dimarts, 22 de setembre del 2009

Un dia, una biografia


L’Últim Toc Teatre naix a Sueca l’any 1995 amb gent enamorada per les arts escèniques.

Entre el 1995 i l’any 2004 aquest grup representà diferents espectacles amb caire benèfic tot oferint obres originals com Què s’ha fet de la N?, M’ha dit que ve hui, Un judici mai jutjat, Hola Hmm...., Adam, Eva i la mona Xita i Alfredito està en Holanda

A més a més es realitzaren adaptacions i versions lliures de Francesc, Cançó de Nadal de Charles Dickens, Ací no paga ni Déu de Dario Fo, Que verd ho veig i Melocotón en almíbar de Miguel Mihura.

És a partir del 2004 quan el grup comença una nova etapa en la que col·labora amb l’Espai jove de Sueca amb Monòlegs (2003), Terror en l’obscuritat (2004), Com a xiquets (2005) i la performace de sala La mirada del primat (2008). Durant les festes de Nadal del 2005, 2006 i 2007 l’Últim Toc participà en el muntantge de El Betlem de la Pigà amb altres associacions locals sota la direcció del compositor suecà Voro García. Hem d’afegir que gràcies aquest darrer la nostra agrupació actuà a la 3a edició de la Mostra Sonora de música contemporània a Sueca conjuntament amb el músic Llorenç Barber.

Des del 2005 fins ara l’associació col·labora anualment en el lliurament de premis de narrativa infantil de Sueca organitzat per la falla Xúquer. És en aquestos anys quan el grup estrenà El Quixot (2005), Llunàtics (2006), 1707-2007 De la nit a la mañana (2007) i Contes i llegendes (2008). Amb 1707-2007 De la nit a la mañana el grup sofreix un punt d’inflexió important i realitza per primer cop 10 bolos d’un mateix espectacle gràcies a la seua entrada al SARC. D’aquesta manera poblacions com Xeresa, Benifairó de les Valls, Gandia, La Font de la Figuera, La Llosa de Ranes, Alfara del Patriarca i Bonrepòs i Miranbell gaudeixen d’aquest espectacle commemoratiu de la batalla d’Almansa.

Tanmateix la llista de col·laboracions no acaba ací. El 2007 el grup organitzà l'animació nadalenca del centre comercial Suecaparc amb diferents actuacions durant el mes de desembre i gener. El 2008 l’Últim Toc s’encarregà d’organitzar una Tertúlia de ca Fuster amb la presentació de Femení singular d’Urbà Lozano, on el grup adaptà al llenguatge teatral diferents monòlegs femenins de l’escriptor d’Alginet, espectacle que es va dur a Almussafes i de nou a Sueca per commemorar el Dia de la dona. A les Festes de l'arròs del 2008 la nostra associació col·laborà amb Maduixa teatre a la cavalcada oferint l'espectacle de carrer Maremàgnum i a les festes de Nadal forma part del col·lectiu d'actors i actrius de la mateixa companyia per representar Megànimals, Joguets i Carambola a diferents cavalcades de la Nit de Reis. Al setembre del mateix any l'Últim Toc col·labora en les tasques d'organització de la 19a Mostra Internacional de Mim baix la coordinació de Carles Royo. El febrer del 2009 durant la I edició del Qfestival d’Alzira la nostra agrupació presentà la performance Biònic@ a la discoteca Andara i al març del mateix any participà al 200 aniversari del naixement de Bernat i Baldoví fent la seua primera incursió en el teatre invisible sobre aspectes i anècdotes del polifacètic autor suecà. Aquest homentatge que el grup oferí a don Chusep es tornà a representar durant la 20a Mostra Internacinal de Mim a Sueca en la programació OFF del festival, tot sent així la tercera vegada que el grup participà al Mim ja que anteriorment presentà els espectacles Què verd ho veig i Com a xiquets (2006).

Actualment l’Últim Toc Teatre treballa en el seu nou projecte Rei Jaume obra que parla sobre un dels personatges més significatius i influents de la nostra història. L’espectacle s’estrenarà el proper 9 d’octubre a Xeresa i al seu torn serà presentat a Sueca els dies 11 i 12 del mateix mes.

1 comentari:

Lupe ha dit...

Xè és que sou uns CRACKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!